Interoc bygger och säljer 48 nya lägenheter i Sigtuna till Nordsten Fastigheter

Interoc Holding säljer 48 bostäder i Steninge Slottsby till Nordsten Fastigheter, en del av Sveafastigheter, som förvärvar bostäderna genom forward funding.

Projektet har beviljade bygglov och planerad byggstart är andra kvartalet 2021 med planerad inflyttning under sommaren 2022. Bostäderna fördelar sig på fyra huskroppar och byggs i gedigen och klassisk stil med hög standard och god kvalitet. Bostäderna ska byggas av Interoc Bygg.

Nordsten är en del av Sveafastigheter. Sveafastigheter ägs av Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) och samarbetar idag med 18 kommuner runt om i Sverige för att bygga, äga och förvalta samhällsfastigheter och bostäder.

”Vi ser fram emot att samarbeta med Nordsten och det gläder oss att vi har samsyn gällande val av hållbara material och ett genuint kvalitetstänk när det gäller byggproduktion, s.k. byggmästarkvalitet” säger Per-Olov Rågfelt, koncernchef Interoc.

”Vi är glada att tillsammans med Interoc få möjligheten att utveckla Steninge Slottsby. Området börjar ta form ordentligt och intresset ökar att bo naturskönt i den vackra slottsmiljön. Interoc har skapat en unik produkt och vi har tillsammans hittat ett affärsupplägg som möjliggör en flexibilitet vad gäller upplåtelseform anpassad efter marknadsförutsättningar", säger Arnold Rosén, grundare och VD på Nordsten Fastigheter.

Kontaktperson

Stylized icon of a person.

Per-Olov Rågfelt

Koncern
Koncernchef/Senior Advisor
E-post
Dela